havregrød er en sund og nærende morgenmad

 

#Reklame

Det er altid dejligt at starte dagen med en sund og nærende morgenmad, som ligger godt i maven. Her er havregrød en oplagt mulighed, da det er hurtigt og nemt at lave på en travl hverdagsmorgen. Havregrød har en god blanding af proteiner, kulhydrater og fedt, der sikrer, at du er mæt i længere tid og giver dig energi til dagen. Ydermere indeholder havregrød betaglukaner, som reducerer kolesterolindholdet i blodet, mens fibrene hjælper på fordøjelsen.

Foruden de mange fordele der er nævnt ovenfor, så kræver havregrød hverken mange ingredienser eller lang forberedelsestid, hvilket er noget af det vigtigste ved morgenmad – det skal være nemt.

Opskrift på en lækker og nem havregrød til mikroovnen

Havregrød og grød generelt kan laves på mange måder – både i en gryde og i mikroovnen. Ved brug af en gryde kræver den mere opmærksomhed, så den ikke brænder på. Hvis du lige som os har en travl morgen, hvor børnene gerne vil have din opmærksomhed, er mikroovnen den perfekt løsning. Har du ikke en mikroovn, findes der mange billige mikroovne, som kan bruges til meget mere end din havregrød – du vil ikke fortryde dit køb.

Der findes et hav af opskrifter på havregrød, og du har nok allerede fundet din favorit? Er det ikke tilfældet, har vi delt vores opskrift nedenfor, som vi håber, du bliver lige så glad for som os.

Opskrift til to personer:

  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vand
  • 3 tsk sukker med kanel

Det hele hældes sammen i en skål eller bøtte, som sættes i mikroovnen, hvor det skal have fire minutter. Når tiden er gået, tager du grøden ud og rører det hele sammen, hvorefter havregrøden er klar til at blive spist. For at variere morgenmaden lidt en gang imellem, kan du med fordel toppe din grød med enten bær, frugt eller skyr, som giver havregrøden et friskt pust. Hvis det skal være ekstra lækkert om søndagen, kan du toppe grøden med chokolade eller karamel.

Grød er meget mere end morgenmad

Har du nogle grødrester, som du ikke ved, hvad du skal bruge til så fortvivl ej. Vi har samlet nogle forslag til, hvad du kan bruge resterne til. Brug bl.a. dine havregrødsrester til havregrødskiks, klatkager, pandekager eller lækre grødboller, og du kan sikkert finde mange andre skønne ideer og opskrifter. Madspild er et stort emne, så være med til at gøre noget godt og gem resterne – de kan altid bruges til noget.

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage og køber noget på siden vil Vi modtage et et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//