45752
(indlægget indeholder affilliate/reklamelinks)

Koldhævede gulerodsbrud

Jeg er blevet helt pjattet med langtidshævning / koldhævning, det er bare så meget nemmere at få lavet noget lækkert bagværk – når køleskabet og gæren gør det meste af arbejdet for en. Det er sådanne opskrifter, der gør at de er super gode til nye bagere. Fordi det er virkelig et fedt resultat man får ud af, en relativt lille indsats. Fordi den lange hævetid, og den minimale mængde gær – gør at dejen arbejder for dig på en måde som er med til skabe et lækkert færdigt resultat.

Nem opskrift på Gulerodsbrud

Jeg synes selv at denne gulerodsbrud opskrift er virkelig nem og lige til at gå til, faktisk havde vi vores 3 årige med til at lave disse og det var et mega hit.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Morgenbrød

Koldhævede boller

SVÆRHEDSGRAD

Let at gå til

FIND OS PÅ FACEBOOK

Kagemonster

Boller til enten lækker weekend morgenmad, eller skønne madpakker.

Gulerodsbrud er faktisk ret nemme at lave, og er super lækre på morgenbordet eller til madpakker. De kan holde sig svampede og gode et par dage, og de kan faktisk også fryses ned – så du kan strække dem til madpakker og lign.

Detaljeret opskrift

Denne opskrift giver ca. 8 stykker, alt afhængigt af hvor store du laver dem selvfølgelig. Men jeg plejer at lave dem nogenlunde medium størrelse, så passer de nemlig bedre i madpakken – frem for en stor bolle der hurtigt bliver for meget.

TIDER
  • Forberedelse: 500 min.

  • Tilberednings tid: 25 min.

  • Tid ialt: 525 min.

INGREDIENSER
  • Dejen

  • ca. 500 gram hvedemel

  • 2 gulerødder (de skal rives)

  • 10 gram gær

  • 40 gram sukker

  • 1 tsk groft salt

  • 1 æg

  • 50 gram solsikke kerner

  • 20 gram smeltet smør (alternativt, brug olie)

TILBEREDNING
  • Dejen laves

  • Kom vandet i en god størrelse skål og opløs gæren heri.

  • Tilsæt de øvrige ingredienser.

  • Dejens konsistens skal være som en god tyk grød, den må ikke være for tynd - så er den ikke til at arbejde med.

  • Dæk skålen til med låg/film eller lign. Sæt den derefter på køl i minimum 8 timer - og lad gæren og sukkeret gøre arbejdet for dig.

  • Afbagningen

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader, ikke varmluft bare almindelig ovn.

  • Tag skålen ud, og gør en bageplade klar med bagepapir.

  • Brug en VÅD spiseske eller en grydeske til at tage dejen op og lægge som klatter på bagepapiret.

  • Pensl bollerne med sammenpisket æg

  • Bag ved 18-25 minutter. De skal være gyldenbrune uden at blive for mørke.

Øvrigt

Gulerodsbrud til morgenmad eller madpakken

Det var så opskriften og gennemgangen af hvordan du kan lave koldtidshævede gulerodsbrud, som kan holde sig lækre i et par dage. Men som også er fryse egnede, så hvis du har en fast bagedag til at få fyldt fryseren op med madpakke brød. Er dette altså også en opskrift du kan skrive på din liste over brød, der duer til frys.

God appetit

14% hele weekenden

på Kforkage

Gælder kun denne weekend