Studenterhue-kage med chokoladecreme og friske jordbær.

Kagen er lavet af Camilla fra Camillasmadogkager. (https://www.instagram.com/p/BLMD5hUhL23/?taken-by=camillasmadogkager)
Nu er det ved at være studentertid igen. Det skal fejres med kage! Nedenfor giver jeg et eksempel på en studenterhuekage med lækker chokoladecreme og friske jordbær. Kagen er lavet over et par dage, så sæt gerne lidt tid af, hvis du vil forsøge dig med den også
Kagen vises her og er lavet til en HHX student.

Ingredienser:

Chokoladecreme :
⦁ 5 dl fløde
⦁ 200 gram chokolade
Lagkagebunde
⦁ 4 æg
⦁ 150 gram sukker
⦁ 150 gram hvedemel
⦁ 1 tsk. bagepulver

Fyld:

1 bakke friske jordbær
Marcipanovertræk
⦁ 600 gram marcipan
⦁ 300 gram flormelis
⦁ 75 gram glukosesirup
⦁ Hvid, sort og blå/rød farve
Forsting
⦁ 125 gram smør
⦁ 250 gram flormelis
⦁ ½ tsk. vaniljesukker
⦁ Lidt mælk til at bestemme konsistensen

Opskriften:

Chokoladecreme
Chokoladen hakkes fint og blandes sammen med fløden i en gryden. Blandingen varmes op indtil chokoladen er helt smeltet. Alternativt kan fløde varmes op og hældes over chokoladen, hvorefter der røres sammen.
Den smeltede chokolade og fløde sættes på køl i en beholder med låg indtil det er helt kølet af. Det kan være en fordel at lave dette dagen før, så det når at kølet helt ned inden brug

Lagkagebunde.

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Pisk æggene sammen med sukkeret enten med en håndmixer eller køkkenmaskine indtil det er lyst og luftigt. Dette kan tage noget tid, så hvis du har en køkkenmaskine, så brug den, da du slipper for at stå med håndmixeren og dermed kan gå i gang med at blande mel og bagepulver. Bland mel og bagepulver og sigt det i æggemassen, og vend forsigtigt rundt med en dejskraber indtil det hele er blandet godt sammen.
Hæld dejen i en springform på ca. 22-24 cm, hvor bunden er beklædt med bagepapir og bag den i ca. 30 min. Hold gerne øje undervejs, da ovne varmer forskelligt. Tjek evt. dejen med en tandstikker eller lignende, hvis du tror den er færdig.
Imens kagen køler ned kan chokoladecremen færdiggøres ved at piske det til en let creme.
Når kagen er kølet helt af deler du den i 3 (eller 2) med en kniv. Jeg plejer at sætte træ-tandstikker langs kanten, hvor jeg vil skære, så jeg får 3 nogenlunde lige store bunde
Bundene er nu klar til samling!

Marcipanovertræk.

Marcipan, glukosesirup og flormelis blandes sammen til en ensartet masse. Dette kan tage lidt tid og jeg vil anbefale at du ælter lidt glukosesirup og flormelis sammen med marcipanen ad gangen.
Marcipanovertrækket kan forberedes et par dage før, og blot opbevares i køleskabet indtil brug.
Når du er klar til at bruge det, dele du det i 3 dele. 1 stor masse og 2 mindre. Den store masse farves hvid med den hvide farve og de minder masser farves sort og blå/rød.

Frosting til opsmøring.

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen til en ensartet masse og tilføj mælken lidt ad gange. Det er nemmest at få den konsistens man ønsker, hvis man tager lidt mælk af gange.

Samling af kagen.

En kagering på samme størrelse som kagen klargøres på fadet, som kagen skal serveres på. Langs kanten af kageringen fastgøres kageplast, så kagen får en fin kant når den har sat sig.
Den ene lagkagebund placeres i kageringen, hvorefter et lag chokoladecreme påføres. Jordbær (snittet i skiver) fordels på cremen og endnu en lagkagebund placeres ovenpå. Det samme gentages – chokoladecreme samt jordbær og den sidste lagkagebund på toppen.
Et fint lag frosting smøres på og lukker chokoladecremen inde.

Kagen stilles på køl i et par timer, så den kan sætte sig inden kagen overtrækkes med marcipan.
Imens kan marcipanen klargøres. Der skal laves til forskellige dele, så det ligner en studenterhue
Der skal laves et blåt/rødt bånd. Bredden af båndet kan bestemmes ud fra højden af kagen og hvad du synes ser pænt ud. Derudover skal der laves et tyndt sort bånd, som skal være stroppen, som man kan have under hagen og selve skyggen foran på huen. Jeg lavede også to små cirkler, som jeg farvede sølv og skrev årstal og klasse på. Man kan også tilføje endnu flere detaljer til kagen, men det her var lige hvad jeg fik tid til

Når kagen har sat sig kan den hvide marcipan rulles ud til en sort cirkel (diameteren skal gerne være større en selve kagen, så marcipanen også kommer ned langs kanten). Vær forsigtig, da der nemt kan komme revner i marcipanen. Når den hvide marcipan er på kagen tilføjes de andre detaljer som du synes.
Jeg havde en smule marcipan tilovers, som jeg brugte til at lave små studenterhuer som pynt til muffins
Resultatet af min kage kan ses nedenfor. Held og lykke med din!

 

studenterhue kage