Fondant kage til Sølvbryllup

Mine svigerforældre havde sølvbryllup i går, og da min svigermor – da jeg startede denne blog – kom med en lille kommentar om at hun da også gerne ville smage mine kager, tænkte jeg at jeg hellere måtte lave en til dem.
De holdt ikke nogen fest, så det blev bare en almindelig størrelse kage til ca. 12 personer, så den rakte ganske udmærket.
Jeg fik dog i forvirringen desværre kun et enkelt billede af den, så I kan ikke se fyldet.
Det bestod af en hindbærmousse og chokoladecreme. Bundende var bare almindelige købebunde, da jeg synes jeg har svært ved at ramme nogen der fungerer lige så godt som de købte – det er vel lidt samme princip som burgerbollerne.

Pynten var fondant lavet af skumfiduser – jeg prøvede at lave en tidligere på dagen som jeg så lagde i køleskabet, men det fungerede bare ikke. Om det var turen i køleskabet eller om jeg havde lavet en fejl i blandingen ved jeg ikke – det var bare slet ikke at rulle ud, så op på cyklen igen. Det skulle så gå lidt hurtigt så jeg puttede skumfiduserne i microovenen istedet, de fik et minut og det var da tusind gange lettere, så det gør jeg i fremtiden!

Dette indlæg indeholder affilliate/reklamelinks

Opskriften på chokoladecreme og fondant findes i indlæget om min kiwi-choko-kage hindbærmoussen er lavet efter denne opskrift.

Det skal du bruge:

200 g. frosne hindbær
75 g. sukker
2.5 dl fløde
3 blade husblas

Hindbærene tøes op til stuetemperatur og blendes med sukker.
husblassen sættes i blød i koldt vand i 5 – 10 minutter og smeltes derefter med det vand der følger med.
Fløden piskes og det hele vendes forsigtigt sammen.
Sættes på køl i ca. 4 timer.

Husk at lægge kagen sammen dagen før, så den kan stå og trække sig sammen – det bliver den meget  bedre af!

Roserne lavede jeg efter Mette Blomsterbergs vejledning, fra afsnittet da hun lavede bryllupskagen. Jeg stak dog cirkler ud med et lille glas fordi jeg ikke er lige så vild som hende til at få det pænt og ens. Jeg trykkede den ene halvdel af cirklen lidt tyndere i et forsøg på at opnå samme effekt som hende.

Da ugen alligevel blev brudt op pga. sølvbryllup i Nordjylland, har jeg taget en hjemmearbejdsdag, så nu vil jeg gå ned og bage hveder inden jeg går i gang med at lave noget fornuftigt.