Ølkage – den du spiser med smør på!
Ja, det er altså sådan vi spiser den. Det er sådan jeg har lært at spise den, og det gør den altså ikke dårligere lige at få en smørklat smør.
Ølkagen er egentligt ikke en kage, som jeg har kendt til i sådan rigtig lang tid. Det var noget min svigermor introducerede mig for, det er ikke en kage der er blevet spist i mit barndomshjem. Men det er klart blevet en kage, som er blevet en go to kage herhjemme. Dels fordi det er lidt noget andet, end de sædvanlige skærekager – og den er ret let at lave. Så den vinder ret meget allerede her, også er det også en kage som er børne egnet – i den forstand at vores 2 årige søn kan være med til at røre sammen og komme i formen. Det er jo altid et kæmpe hit, at have børnene med i køkkenet – det synes vi ihvertfald herhjemme.
Opskriften på ølkage får du lige her:
Ingredienser:
- Mel ( hvedemel) ca. 500 gram.
- Brun farin ca. 400 gram ( ja du læste rigtigt, men det er noget af det der gør den så god!)
- 1 tsk fuld Natron
- 1 tsk Stødt kanel
- 1 tsk Stødt ingefær
- 1 tsk stødt nellikke
- 3-4 dl øl. Her kan du bruge hvad du har, men helst en ikke for voldsom smagende øl. Vi har 1 gang brugt en
Sådan laver du ølkagen!
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, gerne skålen til din røremaskine hvis du har sådan en.
Tilsæt derefter øl, og rør det hele sammen. Vær opmærksom på det er en meget våd dej, og det er meningen – så ikke noget med at begynde at fylde ekstra mel eller andet i.
Beklæd en franskbrødsform med bagepapir, og hæld kagemassen deri. Nu er du sådan set klar til at komme den kommende kage i ovnen.
Bag kagen i ca. 50 minutter ved 175 grader – vær opmærksom på at nogle gange skal den have meget længere – så tjek om kagen er færdig ved at føre en fødevare egnet pind ned i miden og mærk om den er våd.
Ølkagen kan sagtens holde sig lækker i et par dage, såfremt at du selvfølgelig kan lade den være så længe. 🙂
Skriv en kommentar