Pølsehorn.

Pølsehorn er en klassiker, både i madpakken, på skovturen, køreturen, i forlystelsesparken, ja faktisk overalt, hvor maden skal være nem at håndtere.

Pølsehorn består oftest af en pølse, enten rød, eller brun – eller en som i dette tilfælde en kylling pølse. Man kan også bruge cocktailpølser. Uanset type af pølse, bliver denne indbagt i brød, i nedenstående opskrift, er det i luftigt hvedebrød, men der findes også eksempler på anvendelse af andet brød.

Denne opskrift kan naturligvis også bruges til almindelige pølsehorn.

Ingredienser

  • 2 dl lunken vand
  • 1 dl mælk
  • 50 gr gær
  • 1 spsk sukkker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 75 gr smeltet margarine, eller oliemargarine
  • ca. 700 gr mel, eller til dejen slipper skålen.
  • 1 pakke pølser, ketchup, ristede løg

Fremgangsmåde

  1. Vand og mælk blandes, og gæren opløses heri.
  2. Sukker, salt og æg blandes i
  3. Melet tilsættes lidt efter lidt, på skift med margarinen, og æltes godt
  4. Når dejen slipper skålen, har den fået nok mel.
  5. Stilles til hævning i ca 15 min.
  6. Dejen deles i 4
  7. 2 af “klumperne rulles ud i cirkler, og på den ene smørres ketchup og drysses ristede løg. Der rulles en mere som ligges ovenpå.
  8. Der skæres ca 2 cm fra midten “stykker/arme” ud som i pizza, de må bare ikke skæres fri. Der skal blive 16 “stykker/arme”
  9. Hvert “stykke/arm” rulles om et pølsestykke, som stilles tæt ved midten, og sådan bliver man ved til alle 16 er rullet ind.
  10. Og gentager det hele med de to andre “klumper” dej.
  11. De pensles med æg, inden de bages ved 200 grader i ca 12 min.

Måske kunne du også være interesseret i opskriften på lækre glutenfri grissini?

Skrevet af |2018-07-04T12:07:30+00:004. februar 2016|madpakke|0 Comments

Har du en kommentar?

Dette website bruger cookies og 3. parts services Ok