Fastelavnsboller af den moderne slags.

Fastelavn kan falde tidligst 1.februar og senest 7.marts ca. midtvejs mellem jul og påske.

2016 falder fastelavn den 7. februar

Fastelavn falder ikke på en bestemt dato, men altid 7 uger før påske. Det kan derfor kun være fastelavn mellem d. 1. februar og d. 7. marts.

Det at spise fastelavnsboller er en meget gammel skik. Nøjagtig hvor gammel vides ikke, men den går formentlig helt tilbage til dengang, danskerne dyrkede Thor og Odin, hvor man ofrede til guderne.

De skulle have det bedste af det bedste og fik brød bagt af hvidt mel (hvedemel), men dette er vidreudviklet, nu er det 2016, og kun fantasien sætter grænser.

Herunder er vores forslag til nogle lidt mere utradionelle og moderne fastelavnsboller.

Ingredienser

90 gram smør eller margarine
4 dl mælk
2 dl vand
2 æggeblommer
100 gram gær
4 spsk sukker
evt 3 tsk kardemomme
2 tsk salt
1000 gram mel

Forslag til fyld

  • Syltetøj og skumfiduser
  • Oreos og skumfiduser
  • chokoladekapper og skumfiduser
  • Chokolade og skumfiduser
  • Marcipan
  • Kagecreme
  • Syltetøj
  • Skumfiduser

Kun fantasien sætter grænser 🙂

Fremgangsmåde

  1. Fedtstoffet smeltes og mælken tilsættes, gæren opløses så godt som muligt i æggeblommerne, og den afkølede væske ( mælk og fedtstof) hældes over og røres til en ensartet masse.Tilsæt sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet, og ælt dejen i røremaskine. Tilsæt resten af melet, ælt dejen færdig, derefter hæver den i 30 minutter.
  2. Dejen vendes ud på et meldrysset bord, men brug ikke for meget mel, og rul den ud til ca 0,5 cm’s tykkelse. Skær dejen i firkanter på ca. 10 x 10 cm. Læg lidt fyld på hver firkant, og klem dejen godt sammen omkring fyldet.
  3. Sæt bollerne med folden nedad i en muffinform, eller direkte på bagepapiret. Lad dem efterhæve ca. 25 min. og pensl med æggehvide let sammenpisket med to tsk sukker, og bag bollerne ved 200 gr. i ca. 20 min. Køl af på en rist. Pynt med glasur og div krymmel.

Jeg har forresten også en anden opskrift på Fastelavnsboller, hvis du har lyst til at se den?

Måske kunne du have lyst til at se opskriften på monster pølsehorn?

 

Skrevet af |2019-02-11T14:06:14+00:001. februar 2016|fastelavn|0 Comments

Har du en kommentar?

Dette website bruger cookies og 3. parts services Ok