Luftig sandkage.

Super lækker sandkage, der er rigtig nem at lave.

Mini-kagemonsteret, på 4 år, mente dog ikke, at en kage kan hedde sandkage, uden at der kommer sand i, men sådan er jo børnelogik.

Sandkage er også hørt under navnet “ørkenkage”, så der må findes nogle meget tørre versioner. Dette gælder dog ikke for denne her.

Start med at tænde din ovn på 175 grader, da dejen kun tager få minutter at rører sammen, og kagen skal ind i en varm ovn.

Ingredienser :

  • 250 gram  blødt smør ( oliemargarine kan også bruges)
  • 250 gram sukker
  • 4 æg
  • 250 mel
  • 2-3 tsk bagepulver
  • 4-5 dråber Citronessens/olie ELLER 2-3 tsk vanille

Fremgangsmåde:

1. Blødt smør og sukker piskes til det ligner mayonaise

2. Æggene tilsættes et af gangen

3. Smag (Citron eller vanille) , mel og bagepulver tilsættes, og det piskes til en ensartet dej.

4. En sandkageform, eller franskbrødsform, på 1,5-2 liter smøres, og dejen hældes herop i.

5. Bages ved 175 grader i ca 1 time – 1 time og 15 min

6. Tages med det samme ud af formen og køler af på en bagerist.

Måske kunne du også være interesseret i at se opskriften på en lækker gulerodskage?