Lækker kiwi / Chokolade kage.
Kiwi-mousse
- 4 kiwi’er
- ½ dl vand
- 3/4 dl sukker
- 2 blade husblas
- 2,5 dl piskefløde
Chokoladecreme
- 1 blad husblas
- 5 dl piskefløde
- 150 g mørk chokolade (175 g mælkechokolade)
Marshmellow-fondant:
100 g marshmellow (som man senere kan se er det ikke alle der virker, jeg kan anbefale de amerikanske fra netto)
1 spsk vand
1 spsk madolie (smagsneutral)
ca. 400 g flormelis
olie og vand hældes over marshmellows’ne og de smeltes (jeg foretrækker at gøre det over vandbad, men det kan også gøres i microovnen)
Når de er smeltet skal de blandes med flormelis, jeg starter med at bruge håndmixeren med dejkroge også går over til at ælte i hånden når det ikke er så “klistret” mere. Til sidst får det en modellervoksagtig konsistens.
Derefter kan det (normalt) ret nemt rulles ud og lægges over kagen.
Men men men! De marshmellows jeg brugte duede bare slet ikke, så der blev slet ikke fondant nok og den der var, blev ikke særlig pæn 🙁 – godt det kun var en prøvekage!!
Kagen lægges sammen med chokolade i bunden og kiwimousse i toppen
Derefter lægges fondanten over kagen – som det kan ses fungerede den bare slet ikke, så jeg måtte beklæde siderne med flødeskum for at give den et nogenlunde look.
Jeg lavede pynten oven på kagen efter den vejledning kagekonen har lavet – se under: arbejdsbeskrivelser – geleudfyldning. Jeg brugte dog bare en tynd farvet glasur, da jeg ikke lige havde tid til at eksperimentere med en gele.
Kagen smagte godt – også selvom den ikke blev så pæn som den skulle 🙂
Skriv en kommentar