Kagefigurer

kageudstikkere

Jul betyder hygge – og hygge betyder kage!

Til jul er kagerne i vores familie småkager (og æbleskiver og norske klejner/gærklejner.) Småkagerne er alle de klassiske: vaniljekranse, brunekager, pebernødder og kagefigurer. Fine små kager i sjove og hyggelige former.

Lækre kagefigurer

Opskriften på dem

Der er mange muligheder for hvordan kagefigurer kan laves. men den her er opskrift er min absolutte favorit

  • 400 g mel
  • 200 g smør
  • 1 æg + 1 blomme (gem hviden til glasur)
  • 200 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • saft og skal af 1 (usprøjtet) appelsin

Når du skal bage småkager er det vigtigt at du ikke ælter dejen for meget – gør du det aktiveres glutenet i melet og gør dejen blød og elastisk, og det er bare ikke oplagt til småkager.

Derfor skal du starte med at blande mel og smør ved at smuldre smørret ned i melet og blande det let. Jeg bruger selv en foodprocessor, men det kræver lidt øvelse at finde det rette tidspunkt at stoppe, inden det bliver for bearbejdet.

Når mel og smør er blandet jævnt, tilsættes sukker, vaniljesukker og appelsinskal hvorefter det hele blandes sammen. Herefter skal du have blandet appelsinsaft og æg i og så skal dejen samles. Igen skal du have fokus på ikke at bearbejde dejen for meget – men den skal selvfølgelig hænge sammen.

Pak dejen ind i madfilm og læg den på køl i én times tid.

Rul dejen ud, tag den i mindre portioner, så er det lettere at styre og så kan du ellers begynde at stikke ud. Her er det bare at lade fantasien råde, julemænd, snemænd, svampe eller grantræer. Måske skal de alle være ens, eller i mange forskellige former – det er helt efter hvordan din stil er. Jeg selv synes det er hyggeligt med mange forskellige figurer – se lidt forskellige her.

kageudstikkere

kageudstikkere

Så er kagerne klar til at blive bagt. De skal have 8-10 minutter ved 200°C.

Når kagerne er kølet af kan du begynde at pynte. Lav en glasur af:

Pisk æggehvide og flormelis sammen med en håndmixer til glasuren har en konsistens så den er til at sprøjte ud, uden at den løber. Hvis du har lyst kan du dele glasuren i mindre portioner og derefter farve den i flere forskellige farver. Du kan også bare bruge hvid glasur og pynte med forskellig krymmel – eller lade det fine hvide udtryk tale for sig selv.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies til at give dig den bedste online oplevelse. Ved at acceptere accepterer du brugen af ​​cookies i overensstemmelse med vores cookiepolitik.

Privatindstillinger

Når du besøger et websted, kan det gemme eller hente oplysninger på din browser, hovedsagelig i form af cookies. Kontrollér dine personlige Cookie Services her.


Vi bruger Google Analytics til at lave statistik på besøg og skabe en bedre brugeroplevelse
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services