Julekage med gløgg rester.

Jeg hader at smide ud, så gløggresterne skal også anvendes til noget lækkert.

Derfor har jeg fundet på denne krydrede julekage, som indeholder 3-4 dl færdigblandet gløgg incl fyld.

Den kan selvfølgelig også laves på gløgg købt til formålet 🙂

 

Ingredienser:

  • 200 gram flydende margarine
  • 250 gram sukker
  • 250 gram mel
  • 1 brev brunt bagepulver
  • 3,5 – 4 dl gløgg incl fyld ( mandler og rosiner)
  • 2 æg

 

Fremgangsmåde:

1. Margarine og sukker røres sammen

2. Æggene tilsættes, et af gangen, og der røres godt mellem hvert æg

3. Brunt bagepulver tilsættes

4. Mel og gløgg tilsættes skiftevis, til du har en ensartet dej.

5. Dejen hældes i en smurt brødform/sandkageform på min. 2 liter

6 . Bages ved 180 grader alm ovn i 1 time

 

Hvis du forresten er på udkig efter en ny lækker bageform, kan jeg anbefale dig at tage et kig på de forskellige bageforme her. Men jeg advarer dig, man får lyst til at købe mere end en 🙂