Den lækreste jordbærtærte – den skal du da lave selv.
For noget tid siden byggede trangen til jordbærtærte sig så meget op at jeg blev nødt til at forsøge at lave en. Jeg er nemlig ikke helt enige med bagerne om hvad sådan en skal koste. Den måtte blive med frosne bær, da det ikke var til at få jordbær der smagte ordenligt på det tidspunkt.
Det var et forsøg helt fra bunden, der blev sammensat af forskellige opskrifter og erindringen om hvad en jordbærtærte består af.Så det blev denne opbygning:
Mørdejsbund
100 g koldt smør
150 g mel
1 spsk sukker
½ æg
1 spsk koldt vand
Mazarinfyld
75 g marcipan
50 g smør
50 g sukker
2 æg
Råcreme
2 past. æggeblommer
2 spsk sukker
ca. 1½ tsk vanilje (plejer bare at give et godt drys)
2½ dl piskefløde
100 g mørk chokolade
ca. 500 g jordbær (frosne)
saften fra jordbærene
1½ plade husblas
Mørdejen blandes ved at smulre mel og smør sammen (jeg gør det i foodprocessoren) derefter tilsættes sukker og det samles med æg og vand – sættes koldt i en halv times tid.
Dejen rulles ud og fordeles i en tærteform, oven på den kommes mazarinmassen. Der er det hele bare rørt sammen i foodprocessoren. og det bages omkring 20 minutter ved 200 grader.
Den hævede meget dumt op, så til en anden gang tror jeg at jeg vil bage mørdejen lidt inden jeg kommer mazarinmassen på.
På den varme kage lægges et tyndt lag chokolade – som så gerne skulle smelte ud over den. Når det hele er kølet af fordeles råcreme og jordbær på den. Tilsidst hældte jeg en gelé af jordbær saft, husblas og lidt sukker, der er blevet smeltet sammen. Desværre løb det hele ud til siden, måske havde det hjulpet hvis jeg havde lavet en klassiske kant af kransekagemasse, men jeg havde ikke marcipan nok. Efterfølgende er jeg kommet til at tænke på at bagerne må “støbe” en gelé plade som de så lægger ud over kagen, så det kan være det er det jeg skal gøre næste gang 🙂
Jaja – den vinder nok ikke for at være den smukkeste kage, men smagen kunne man ikke sige noget dårligt om 🙂 Et andet godt alternativ til en lækker sommerkage, er denne skønne cheesecake – som du jo egentligt kan spise hele året 🙂
Skriv en kommentar