Idiotboller – de nemmeste boller du kan bage.
Disse boller er ifølge min kære svigermor, så lette at lave at alle kan finde ud af at lave dem. De smager fantastisk!
Så jeg bagte de obligatoriske boller, med det meget lidt flatterende navn, idiotboller. Bag dette knap så yndige navn gemmer sig nogle virkelig gode og nemme boller (som min svigermor siger, de er så nemme at selv en idiot kan lave dem.)
Opskriften er:
- 100 g gær
6 dl mælk
4 spsk olie (eller 100 g smør/margarine)
8 spsk sukker
2 æg
16 – 20 dl hvedemel
et drys kardemomme
mælken lunes (evt. med smeltet smør/margarine) og gæren opløses heri. Derefter tilsættes sukker, æg og olie og til sidst melet lidt ad gangen. Igen er det en god ide at stoppe mens dejen er meget fugtig også ælte den smidig, men skal det gå stærkt så hæld mel i til det passer, så skal de bare helst spises samme dag eller fryses ned.
Derefter deles dejen og formes til boller. Opskriften siger 32, men jeg lavede 50 da svigerfar plejer at drille med at det er et halv franskbrød han skal spise hver gang, og det kan jeg jo ikke have siddende på mig.
Derefter skal de hæve i en halv time og pensles med – tja hvad man nu har. Æg er selvfølgelig klart det pæneste, men jeg brugte lidt creme fraiche fordi det nu lige var det jeg havde stående. Min svigermor plejer aldrig pensle dem med noget fordi de så hæver bedre inde i ovnen.
De skal bages 10 – 12 minutter ved 225 grader (igen min ovn varmer lidt for meget så kig, kig, kig)
Efter maks en times indsats (hvor cirka 3 kvarter er hæve/bage tid) får man det her lækre resultat.
Credit for opskriften må gå til min svigermor, hvor hun har den fra ved jeg ikke 🙂
NB: Dette er kridhvide piv lækre boller, så hvis du gerne vil have nogle af en mere “sund” karakter – så skal du finde en anden opskrift. Det her er opskriften på helt klassiske lækre boller, som vil gå super godt til den klassiske fødselsdag. Ikke at der er noget galt med sunde boller, dem er vi også vilde med herhjemme – disse her boller er dog bare super gode og ikke vildt politisk korrekte.
Skriv en kommentar