Hurtigt bagt – hurtigt spist!

Det er så nemt og hurtigt at bage en roulade, og de bliver som regl spist endnu hurtigere.

Jeg bagte den, som en nemme og lækker snack til aftenkaffen.

Mine børn sagde “Den er virkelig god, den smager som dem man køber” …hmmm skulle det nu være målet, at ramme en fabrikslavet. Jeg selv og manden synes nu den var bedre end de færdigkøbte, men nu kan du jo kaste dig ud i det, og vurdere selv.

 

Ingredienser:

  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 30 gram kartoffelmel
  • 90 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Marmelade til fyldet.

 

Fremgangsmåde:

1. Pisk æg og sukker  grundigt- lyst og luftigt til der er spor efter piskeriset.

2. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen.

3. Hæld dejen ud på et frisk stykke bagepapir, jeg brugte silikoneform, som denne.

4. Bages ca 10 min i forvarmet ovn 220 grader i alm. ovn, til den er gennembagt, men hold øje med den. Den skal kun blive lidt gylden.

5. Tag et til stykke bagepapir, drys det med sukker og vend rouladen ud herpå.

6. Fjern det øverste bagepapir/silikoneform og smør med marmeladen Rul den sammen mens den endnu er varm.

Fyldet kan varieres efter smag, men husk hvis du laver en flødecreme, skal kagen køles mere af inden påsmøring.

Hvem elsker ikke en lækker hjemmelavet roulade, jeg kan stadig huske de lækre roulader min mormor plejede at bage tilbage i tiden. Det var altså virkelig himmelen, når man fik et stykke hjemmebagt roulade, med marmelade fra sommeren som mormor selv havde kogt. Det kniber med at få lavet min egen marmelade, men jeg er nu stadig vild med at få bagt en lækker roulade en gang i mellem.