Hindbærsnitter:

Disse lækre hindbærsnitter er lavet af vores alle sammens yndlingsbager Camilla inde fra Camillas mad og kager. 

Hvem elsker ikke hindbærsnitter? For mig er det bare sådan en ting, som jeg altid kan spise. Hvad enten det er fra bageren eller det er hjemmelavede – så elsker jeg hindbærsnitter. Selvfølgelig vil jeg til enhver tid foretrække en hjemmelavet, frem for den fra bageren. Fordi den hjemmelavede er der altid lagt mere tanke bag vil jeg mene, men jeg er nu heller ikke sådan at gå af vejen for en god en fra bageren. Men det vigtigste er bare at bundene er gode og at glasuren, ja at der er nok af den.

Ingredienser:

Mørdejen
⦁ 250 gram hvedemel
⦁ 70 gram flormelis
⦁ 150 gram smør (stuetempereret)
⦁ 1 tsk. bagepulver
⦁ Ca. 1 tsk. vaniljesukker
Andet
⦁ 250 gram hindbærmarmelade
⦁ 200 gram flormelis
⦁ Lidt varm vand
⦁ Krymmel

Opskriften:

Smør, hvedemel, flormelis, vaniljesukker og bagepulver blandes sammen til en ensartet masse. Brug hænderne til at ælte dejen sammen eller en køkkenmaskine, hvis du har sådan en
Stil dejen i køleskabet i ca. 30 min så den bliver fast og derved nemmere kan rulles ud.
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Når dejen er blevet kold rulles den ud på et bord med en lille smule flormelis. Du kan vælge at lave traditionelle hindbærsnitter ved at rulle to rektangler ud eller gøre som mig – jeg udstikker dejen med en rund udstikker og derved er størrelsen på hindbærsnitterne bestemt på forhånd. Du kan også vælge en helt tredje måde, det er helt op til dig selv
De udstukket bunde placeres på en bageplade og bages ved 200 grader i ca. 10 min. Hold gerne øje med bundene undervejs, da ovne bager forskelligt.
Når bundene er bagt færdig stilles de på en rist eller lignende så de kan køle af inden hindbærsnitterne samles.
Når bundene er køle ned dækkes halvdelen af bundene med flormelis og krymmel men den anden halvdel dækkes med marmelade. Toppen med flormelis og krymmel placeres oven på bunden med marmelade og hindbærsnitterne er færdige!

 

Måske er du også interesseret i at se opskriften på Valentines hindbærsnitter?