Foccacia – hjemmelavet foccacia brød.

Det er egentligt ganske nemt at lave dit foccacia selv, og det passer rigtig godt til mange retter. Du skulle tage at prøve.

En gang imellem er det lækkert med noget frisklavet brød, som også er nemt at lave. Derfor kan jeg egentligt godt lide at lave Foccacia en gang imellem, især om sommeren til grill maden synes jeg det fungerer rigtig godt.
Jeg fulgte – nogenlunde – denne opskrift på arla næste gang tror jeg nu at jeg vil prøve at langstidhævet i stedet for, da jeg tror det er langt bedre til den her type brød.

Der kommer lige lidt billedspam af processen:

De meget få ingredienser der skal bruges til brødet
Der æltes godt igennem – jeg savner godt nok en røremaskine, dejen er så klistret at det næsten ikke er til at ælte den..

 

Arla skrev godt nok at der skulle bruges smør, men jeg antager at det er fordi de ikke sælger olie :p så jeg lavede en 50/50 blanding af oliven- og solsikkeolie, der viste sig dog at være lige rigeligt da brødet var blevet bagt. Det kunne heldigvis “hældes af” igen.

 

Olien blandet og lige klar til at pensle ud over brødet.

 

Lige klar til at komme i ovnen

 

Og dejligt færdigtbagt – nu glæder jeg mig bare til at moussakaen kommer ud af ovnen så vi kan få smagt på det 🙂