(indlægget indeholder affilliate/reklamelinks)
Bûche de Noël klassisk fransk julekage
Der findes ikke noget så godt som julekager, og julen skal helst være den traditionelle, uden en masse udskejelser. Men skulle du alligevel stå en dag og synes at der skal noget være noget lidt andet på kagebordet, så er en Bûche de Noël et godt forslag.
Bûche de Noël eller Yule Log på engelsk, er en klassisk fransk julekage, som består af en buisquitbunde og nougatcreme, og så ligner den en træstamme.
Bûche de Noël klassisk fransk julekage
Der findes ikke noget så godt som julekager, og julen skal helst være den traditionelle, uden en masse udskejelser. Men skulle du alligevel stå en dag og synes at der skal noget være noget lidt andet på kagebordet, så er en Bûche de Noël et godt forslag.
Bûche de Noël eller Yule Log på engelsk, er en klassisk fransk julekage, som består af en buisquitbunde og nougatcreme, og så ligner den en træstamme.
JUL
Skærekager
SVÆRHEDSGRAD
Let at gå til
FIND OS PÅ FACEBOOK
Et alternativ i den søde juletid
En bûche de Noël er faktisk ret nem at lave, men ser ret fin ud når den står på bordet. Jeg synes kagen er et fint alternativ i den søde juletid – når det ikke lige skal være de klassiske julesmåkager eller måske sirupslagkagen. Jeg havde kagen med på arbejde til den ugentlige “kagedag.”
Den fungerer bedst når den er kold og tager bestemt ikke skade af at stå til dagen efter.
Detaljeret opskrift
Bûche de Noël klassisk fransk julekage
TIDER
-
Forberedelse: 30 min.
-
Tilberednings tid: 20 min.
-
Tid ialt: 50 min.
INGREDIENSER
-
Bund
-
125 g sukker
-
4 æg
-
125 g mel
-
25 g mandelmel
-
25 g smeltet smør
-
Romsirup
-
1 dl sukker
-
1 dl vand
-
1 cl rom
-
Creme
-
2,5 dl sødmælk
-
75 g sukker
-
2 æggeblommer
-
20 g majsstivelse
-
150 g blødt smør
-
125 g nougat
TILBEREDNING
-
Creme
-
Kog mælken op
-
Pisk sukker, æggeblommer og majstivelse sammen
-
Tilsæt halvdelen af smørret
-
Tilsæt mælk forsigtigt
-
Hæld blandingen tilbage i gryden
-
Kog forsigtigt op
-
Tilsæt nougaten
-
Pisk til cremen er glat
-
Køl af
-
Pisk den anden halvdel af smørret i
-
Bunde
-
Smelt smørret
-
Pisk æg og sukker til det er lyst og skummende
-
Sigt mel og mandelmel
-
Vend mel sammen med æggemassen
-
Vend smørret forsigtigt i
-
Bred dejen ud på en bageplade
-
Bage i 15-20 minutter ved 175 grader
-
Når bunden er bagt vendes den over på et andet stykke bagepapir og rulles straks sammen – på den måde vil den være nemmere at rulle når den er blevet kold.
-
Romsirup
-
Sukker og vand koges sammen
-
Rommen tilsættes
-
Siruppen køles af
Øvrigt
Når alt er kølet af, skal kagen samles. Rul kagebunden ud, og pensel den med romsiruppen – du behøver ikke bruge det hele. Fordel lidt over halvdelen af cremen ud over bunden og rul den derefter sammen til en roulade. Herefter smøres kagen op med resten af cremen. Hele kagen skal dækkes, undtagen bunden og de to ender.
Til sidst skal der laves mønster i cremen, sådan at det kommer til at ligne barken på en træstamme. Det kan du gøre med en rillet dejskraber eller bare en gaffel. Slut af med at skær enderne til, så de bliver pæne og pynt så med hvad du har lyst til. F.eks. små svampe af marcipan, snefnug eller måske små nisser.
Skriv en kommentar