3 gode råd til den studerende – spar penge, når du handler ind.

Er du også studerende – Få 3 gode råd til at spare, når du handler

Få SU’en til at række længere

Mange studerende falder i fælden med at bruge mange flere penge på mad, end nødvendigt. Det er så nemt at bestille en pizza og en kold cola direkte til døren, når du har tømmermænd, men en sådan menu rammer hurtigt omegnen af to dages madbudget. Ligeledes ryger der hurtigt de første og bedste madvarer ned i kurven, når du akkurat når at handle mellem dine to forelæsninger, mens du desuden er mega sulten.
Madposten er faktisk en af de nemmeste poster at spare på pengene, og så kræver det ikke andet end en lille smule planlægning. Det er ikke kun, så du får penge til at være et skridt foran de kedelige, uforudsete udgifter, der indimellem kan ramme dig i voksenlivet, men også så du har mulighed for at sige ”Lad os tage ud og drikke øl i aften!” eller ”Okay – jeg køber sgu den kjole!” eller måske endda ”Skulle man aldrig lige tage en forlænget weekend til Berlin, skat?”.
Her får du 3 gode råd til at spare, når du handler:

1. Skriv en indkøbsliste
Du har sikkert hørt det før, men alligevel er det altså en af de mest effektive måder at spare på, når du handler ind i supermarkedet. Har du skrevet en indkøbsliste på forhånd, kommer du ikke til at impulskøbe den der nye slags yoghurt fordi den stod forrest under et stort gult skilt med ordet ”NYHED”. Med en indkøbsliste ved du, hvad du skal gå efter, og det vil ofte også spare dig for en masse tid, når du handler. Skriv grøntsagerne samlet, kød samlet, brød samlet, mejeriprodukter samlet osv. så du ikke farer forvirret rundt i det lokale supermarked i myldretiden og hiver diverse unødvendige fødevarer ned fra hylderne.

2. Handl ind til hele ugen
I stedet for at handle en smule ind hver dag, kan det være fordelagtigt, pengebesparende og ikke mindst tidsbesparende at handle ind til hele ugen på én gang. Også dette forhindrer dig nemlig i at impulsshoppe og købe ting, du egentlig ikke har brug for, og det vil du tydeligt kunne se på din bankkonto! Desuden kan du være heldig over at falde over pålæg på tilbud, og så er den første 20’er sparet. Er du rigtig overskudsagtigt kan du endda lave en madplan, der tager højde for at bruge de samme fødevarer i løbet af ugen, så du ikke er nødt til at smide en halv pose rødbeder, 1 liter mælk eller resterne af kødsovsen ud, når ugen er omme.

3. Gå på tilbudsjagt
Få fat i diverse tilbudsaviser enten i papirform, app-form eller på nettet, og se hvilket et af dine lokale supermarkeder, der har dine dagligdagsmadvarer på tilbud. Du kan ofte spare mange penge ved at orientere dig i supermarkedernes løbende tilbud og gå i flere forskellige butikker for at få fingrende i de bedste tilbud. Når pålægget er sæt ned til en 5’er i stykket eller din yndlings müesli kun koster halvdelen af, hvad det plejer, så køb rigeligt – pålægget kan fryses og müeslien kan holde sig længe i skabet.
Bloggen Bedre Studieliv giver dig flere tips og råd til alt fra, hvordan du klarer dig godt igennem studiet, til råd om madbudgetter, opskrifter og sparetips.